tisdag 24 augusti 2010

Maränger

Det är inte ofta jag bakar.

Hittade ett mycket enkelt recept på smarriga maränger.
Dock kom vi fram till att dom blir lite stora, så jag tycker man kan göra dom mindre (ha, då blir det ju fler;-))
Här har ni receptet om ni får tid/ork/lust att baka:
Chokladmaränger ca 9 st
100 gr mörk choklad
3 äggvitor
½ dl strösocker + 1 dl

Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna.
Vispa äggvitor och ½ dl socker till ett fast vitt skum. Tillsätt 1 dl socker och fortsätt vispa till ännu fastare skum.
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna istället för melerade.


Grädda 1½ timme på 125 grader. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.


Nu vill göra med lakritssmak, vad tror ni man skall använda då? Käck kanske? Någon som vet eller har förslag?

1 kommentar:

annannadesign sa...

Oj vad smarriga de ser ut! Jag tror att Panduro har någon slags essens med lakritssmak. Men käck kanske funkar bra - det är sååå god smak! Jag gillar Käck med citron-lakrits också - det skulle säkert också bli smaskigt!

Kram!