måndag 9 april 2012

Toblerone

Här är receptet på en god efterätt.

Pannacotta på toblerone, 4 port
 
Pannacotta
4
4 dl grädde
4 4 msk socker
1 1 st vaniljstång
150 150 g toblerone
2.5 2.5 st gelatinblad

Halloncollis
2 2 dl hallon, fräska eller frysta
2 2 msk socker
Maizena majsstärkelse
färska jordgubbar till servering

Gör så här

1. Pannacotta
Blötlägg gelantinbladen i 5 min i vatten.
2.
Koka upp grädde, socker och vaniljstång, plocka bort ytterhöljet på stången. Ta bort från plattan.
3. Lägg i tobleronen så den smälter.
4. Lägg i de blöta gelantinbladen.
5.
Häll upp i skålar o sätt in i kylen i ca 2 timmar.


6. Halloncollis
Häll hallonen i en kastrull häll på vatten så att det täcker hallonen och ungefär 2 cm till, häll i sockret.
7.
Koka i ca 3 min, red av med ca 1 msk maizena (blandat med vatten) 8. Mixa med stavmixer o sila.
9.
Ställ in i kylen. 10. Servera med färska jordgubbar och ringla halloncollis över.

3 kommentarer:

Pysselpalatset sa...

låter utomordentligt smarrigt... kram

Katarina sa...

Såå gott det ser ut. Ha en bra dag. Kramelikram

Ps: Min systerdotter o klasskamrat håller på med sin C-uppsats och de har gjort en enkät som de behöver hjälp med att besvara. Snälla gå in på min Facebooksida och besvara frågorna. Tack på förhand!

Annelie sa...

Sååå himlans gott, har haft äran att få smakat på denna goda efterrätt, mums!